Lakásdekorációs ötletek karácsonyra
Adventi koszorú DIY

  Adventre készülve... 

Pár hét és beköszönt az Adventi időszak.  Lassan elkezdhetjük feldíszíteni lakásunkat az ünnepekre. Első lépésként az adventi koszorúról érdemes gondoskodnunk. Megvehetjük készen is, de izgalmasabb és egyedibb, ha mi magunk készítjük el… Ebben a cikkben az asztali koszorú elkészítési technikáit és a különféle stílusokat vesszük sorra! Tarts velünk!
Hozzávalók....

Az alapanyagokat könnyen beszerezhetjük a kreatív boltokban, de egy kirándulás alkalmával az erdőben is találhatunk izgalmas alapanyagokat... Ha igazán különleges alkotásra vágyunk – akkor mindenképp nézzünk körül a Skandi Trend webáruházban! A kiváló minőségű gyapjú fonalak, dekorszalagok, pici karácsonyi díszek és különleges gyertyák között biztosan megtaláljuk a tökéletes hozzávalókat a saját DIY készítésű koszorúnkhoz!
 A stílus...
Mielőtt nekifogunk a nagy projektnek, döntsük el, milyen stílusú koszorúval szeretnénk ünnepelni az adventi időszakot.

Örök klasszikusok…

klasszikus stílusú  koszorút a hagyományokat kedvelők válasszák.  A fenyőágból, tobozokból, faágakból készült koszorúkat díszíthetjük dekorszalaggal, apró karácsonyi díszekkel vagy a természetben összegyűjtött termésekkel. Az utóbbi évek egyik kedvenc koszorú alapanyaga az apró tobozokból készített kerek koszorú.
Akár negyed óra alatt is elkészülhet egy egyszerű, de mégis látványos koszorú. Hogy hogyan? Nem kell semmi ördöngösségre gondolni… Egy egyszerű, natúr koszorúalapra, vastag gyapjú spárgára, dekorszalagra, gyertyákra és ragasztópisztolyra lesz csak szükséged. A gyapjú spárgát körbe tekered a koszorúalapon, kb 5-6 centis közöket hagyva áttekered rajta a dekorszalagot és már ragaszthatod is fel a gyertyákat, a zöldet – és ízlés szerint, amivel szeretnéd még díszíteni a koszorút.

Vintage stílusban… 

Egy régi faedény, egy megunt régi fatálca, vagy egy  kidobásra ítélt kuglóf forma, pár gyertya és sok-sok zöld növény – és pikk-pakk elkészülhet a vintage stílusban megálmodott adventi koszorúnk… A vidéki otthon hangulatát idéző darabok az ünnepi asztal különleges és egyedi díszei lesznek.

A természetesség kedvelőinek…
A hagyományos koszorú alap már nem feltétele az adventi dekorációnak. Akik szeretnék azért a kerek formát megtartani – mégis egy kicsit elrugaszkodnának a hagyományoktól - Őnekik ajánljuk a fa alapot. A vágott fa hasábokból  4 gyertyával és különböző apró dekorációs trükkökkel igazi mini remekműveket lehet készíteni. A kivitelezéshez csak egy kis kreativitásra, ragasztóra és sok-sok apró díszre van szükségünk. A faanyagot pedig egy nagyobb természetben megtett séta során is beszerezhetjük.
 

Az újrahasznosítás szellemében…
Elkészíthetjük az újrahasznosítás jegyében is az adventi asztaldíszünket. Nem kell más hozzá, mint pár üres befőttes üveg, használt kaspók, régi bögrék  vagy egy régi kiürült kekszes doboz. Állítsunk gyertyát az üvegekbe, dobjuk fel a külcsínyt egy kis dekorszalaggal vagy pici karácsonyfadísszel. Extrém megoldásként felhasználhatunk egy régi kötött sálat is, vagy kiselejtezett kaspókat.
Egyik kedvenc megoldásunk a régi kekszes fémdobozok újrahasznosítása adventi díszként. Bevethetjük az otthoni porcelán csészéinket is a műveletbe! A GreenGate latte bögréi például tökéletes gyertyatartóként szolgálnak egy modern adventi asztaldísz elkészítéséhez! A bögrékbe vagy kaspókba tegyünk földet – felül mohával, vagy örökzöld ágakkal fedhetjük – állítsunk bele gyertyát és már el is készült az egyedi asztaldísz.

Modern  és stílusos
A minimalista és a modern stílusú otthonokba tökéletes megoldás lehet a nagyobb, vastagabb – gyertyák önálló – akár díszítőelemek nélküli használata is. Persze egy izgalmas DIY projektről nekik sem kell lemondaniuk. Akár egy faráma és 4 apró fém gyertyatartó, eukaliptusz vagy tujaág segítségével csodaszép és modern adventi asztali koszorút lehet készíteni.

A modern adventi koszorú elkészítéséhez videót a következő helyen találtok: