Ghana Bolga Basket - Yikene - No7
  • Ghana Bolga Basket - Yikene - No7
  • Ghana Bolga Basket - Yikene - No7
  • Ghana Bolga Basket - Yikene - No7

Ghana Bolga Basket - Yikene - No.7

Ft24,990.00

Gold Coast Basket Ghana Bolga Basket - Yikene - No.7

Quantity
Last items in stock

In the Bolgatanga region of Ghana, West Africa, artisans weave iconic storage baskets and shopping totes from natural fiber. Bolga baskets stand up to use and abuse and remain functional and beautiful for years.

·                 Beach basket. it is the perfect size to fit towels, sunscreen, sandals, snacks and sunglasses.

·                 Picnic baskets as they can easily fit a picnic blanket, drinks and snacks for the perfect picnic.

·                 The leather wrapped handle adds to the durability. The leather-wrapped handles are sturdy and easy to hold.

·                 Perfect for shopping at your favorite market

·                 lovely decorative piece for the bohemian inspired home.

The medium version of our beach tote, this basket is a handy size for a quick trip to the store. Although we attempt to ship all baskets fully shaped, some baskets may need a bit of shaping when they arrive to you.

Easily reshape your basket by quickly submerging it in water (keep the leather dry), reshaping it by hand, and letting it dry.

Each order comes with basket shaping instructions and a full page of information on Ghana baskets.

Height:30 cm

Total height: 50 cm

Diameter:50 cm

Material: gras, leather

Gold Coast Baskets

Kézzel szőtt autentikus afrikai színes kosarak

Basket.jpg Basket5.jpg Basket2.jpg Basket4.jpg

Varázslatos színkavalkád, autentikus kézműves kosarak Afrika szívéből! A fenttarthatóság és a „fair trade” – etikus és méltányos kereskedelem jegyében készült Ghánai „Bolga” kosarak mindegyike egyedi darab. A bőrfüllel kombinált különböző alakú és méretű kosarak bevásárláshoz, piacra, piknikhez, otthoni tárolásra, kaspóként is kiválóan használhatóak.

A limitált darabszámú kézzel szőtt színes „Bolga” kosarakat az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek készítik a környéken található vadon élő elefántfűből. Az elefántfüvet az asszonyok szedik le, szárítják meg, majd ők festik és szövik belőle a kosarakat. A férfiak feladata a kecskebőr cserzése és a bőrfogantyúk elkészítése. 

Bolgatanga Észak-Ghána kézműves központja. A szövés generációk óta az ott élő emberek hagyományos mestersége. A A Bolgatanga környéki talaj nem elég termékeny a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységhez, mert a régióban rendszertelenül hullik a csapadék és általában zord az időjárás. Ennek következtében az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a kosárfonás, a bőrözés és a fazekasság óriási hagyománya van. A kosárfonás főként a nők feladatkörébe tartozik. Kiváló jövedelemkiegészítés számukra. A Ghánai szövőcsoportok küldetése az észak-ghánai emberek tisztességes megélhetésének biztosítása.

 

YIK07

Data sheet

Size
Height:30 cm Total height: 50 cm Diameter: 50 cm
Colour
natural, dark blue, green, pink
Anyag
gras, leather