• New
Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68
  • Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68
  • Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68
  • Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68
  • Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68

Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68

Ft14,990.00

Gold Coast Baskets - Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket - No.68

Quantity
Last items in stock

African Ghana Bolga Basket – Bolga Pot Basket

Ghana Bolga market basket makes a great gift basket!  These baskets are a traditional shape from the Bolgatanga region of Northern Ghana. Artisans in the Bolgatanga region of Ghana weave these beautiful and durable baskets from thick, tough elephant grass. Bolga basket is a very popular size for children, shoppers, busy mothers and picnic planners worldwide. Bolga baskets stand up to use, practical, sustainable, remain functional, and beautiful for years. Handwoven in Ghana made from local elephant grass. Each basket is one of a kind, in a unique pattern, and he leather wrapped handle adds to the durability. Incredibly sturdy and versatile basket is the perfect home accessory, plant pot, toy basket, Easter egg basket, or market basket. 

The leather wrapped handle adds to the durability.

Although we attempt to ship all baskets fully shaped, some baskets may need a bit of shaping when they arrive to you.

Easily reshape your basket by quickly submerging it in water (keep the leather dry), reshaping it by hand, and letting it dry.

Each order comes with basket shaping instructions and a full page of information on Ghana baskets.

Height 15 cm, Handle: 14 cm,

Total height: 29 cm

Diameter: 21 cm

Gold Coast Baskets

Kézzel szőtt autentikus afrikai színes kosarak

Basket.jpg Basket5.jpg Basket2.jpg Basket4.jpg

Varázslatos színkavalkád, autentikus kézműves kosarak Afrika szívéből! A fenttarthatóság és a „fair trade” – etikus és méltányos kereskedelem jegyében készült Ghánai „Bolga” kosarak mindegyike egyedi darab. A bőrfüllel kombinált különböző alakú és méretű kosarak bevásárláshoz, piacra, piknikhez, otthoni tárolásra, kaspóként is kiválóan használhatóak.

A limitált darabszámú kézzel szőtt színes „Bolga” kosarakat az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek készítik a környéken található vadon élő elefántfűből. Az elefántfüvet az asszonyok szedik le, szárítják meg, majd ők festik és szövik belőle a kosarakat. A férfiak feladata a kecskebőr cserzése és a bőrfogantyúk elkészítése. 

Bolgatanga Észak-Ghána kézműves központja. A szövés generációk óta az ott élő emberek hagyományos mestersége. A A Bolgatanga környéki talaj nem elég termékeny a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységhez, mert a régióban rendszertelenül hullik a csapadék és általában zord az időjárás. Ennek következtében az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a kosárfonás, a bőrözés és a fazekasság óriási hagyománya van. A kosárfonás főként a nők feladatkörébe tartozik. Kiváló jövedelemkiegészítés számukra. A Ghánai szövőcsoportok küldetése az észak-ghánai emberek tisztességes megélhetésének biztosítása.

 

BOLGA68

Data sheet

Size
Height 15 cm, Handle: 14 cm, Total height: 29 cm Diameter: 21 cm
Colour
dark blue, green
Anyag
gras