Termékek listája márka szerint Gold Coast Baskets

Gold Coast Baskets

Kézzel szőtt autentikus afrikai színes kosarak

Varázslatos színkavalkád, autentikus kézműves kosarak Afrika szívéből! A fenttarthatóság és a „fair trade” – etikus és méltányos kereskedelem jegyében készült Ghánai „Bolga” kosarak mindegyike egyedi darab. A bőrfüllel kombinált különböző alakú és méretű kosarak bevásárláshoz, piacra, piknikhez, otthoni tárolásra, kaspóként is kiválóan használhatóak.

A limitált darabszámú kézzel szőtt színes „Bolga” kosarakat az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek készítik a környéken található vadon élő elefántfűből. Az elefántfüvet az asszonyok szedik le, szárítják meg, majd ők festik és szövik belőle a kosarakat. A férfiak feladata a kecskebőr cserzése és a bőrfogantyúk elkészítése. 

Bolgatanga Észak-Ghána kézműves központja. A szövés generációk óta az ott élő emberek hagyományos mestersége. A A Bolgatanga környéki talaj nem elég termékeny a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységhez, mert a régióban rendszertelenül hullik a csapadék és általában zord az időjárás. Ennek következtében az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a kosárfonás, a bőrözés és a fazekasság óriási hagyománya van. A kosárfonás főként a nők feladatkörébe tartozik. Kiváló jövedelemkiegészítés számukra. A Ghánai szövőcsoportok küldetése az észak-ghánai emberek tisztességes megélhetésének biztosítása.

 

Aktív szűrők