Home Office otthonodban

Stílusos iroda otthonra


Így alakítsd ki otthoni munkahelyed!Ezekben a hetekben egyre többen kényszerülünk otthoni munkavégzésre. Érdemes hát belevágni egy otthon kialakított, kényelmes és praktikus home office munkahely – magyarosan mondva otthoni kis munkaállomás kialakításába.
Mégis hogyan fogjunk neki?
Mire figyeljünk?
Milyen elemek szükségesek az igényeinket kielégítő home office sarok kialakításához?

Ebből a cikkből most inspirálódhattok a témában!


Egy nyugodt sarok

A legfontosabb a lakáson belül a tökéletes hely megtalálása. Ez legyen világos, lehetőleg egy nyugodt, a lakás többi részétől elszeparált rész, sarok.

A központi elem természetesen az asztal lesz.
Persze ennek nem kell feltétlenül íróasztalnak lennie, hiszen ezek általában nagyobb, robusztusabb darabok és nem mindenkinek van helye ezek elhelyezésére.

A legpraktikusabb és legkényelmesebb megoldás persze egy tárolókkal jól felszerelt íróasztal
, munkaasztal felállítása, de kisebb lakásokban, hely hiányában gondolkodhatunk akár egy pici fésülködőasztal vagy lehajtható asztal használatában is.

Polcok a falon


A tárolásra használjuk ki a falakat.
Modern polcok, rendezők, mappák használatával. Rendkívül hasznosak és praktikusak a fali rácsok használata.

A számtalan kis tárolórekesznek, polcnak köszönhetően könnyen átláthatjuk a munkához szükséges papírjainkat. Másrészt így mindig kéznél lesznek azok a munkához szükséges papírok, eszközök, amikre éppen szükségünk van.

A dolgozósaroknak igazi hangulatot is varázsló fémhálós tárolók, rendszerezők vagy a textilből, gyékényből készült tárolók közül egyaránt választhatunk.

Székmustra


Hacsak nem vagyunk abban a helyzetben, hogy külön dolgozószobát tudunk beüzemelni otthonunkban, akkor felejtsük el a hagyományos, robusztus nagy helyet elfoglaló forgószékeket.
Válasszunk helyette inkább, kisebb, elegánsabb, nem forgólábas széket.

Tökéletes választás lehet a mostanában divatos skandináv stílusú konyhaszék is erre a célra. A nappaliban, hálóban kialakított munkasarok kialakításánál fontos cél, hogy ne nyomja agyon a munkaállomás a szoba hangulatát.

Az a legjobb, ha a munkaállomás beleolvad a szoba eredeti funkciójába. Ehhez fontos, hogy a szobában egyébként is használt színeket használjuk.


A cél érdekében a kisebb, modernebb és praktikus bútorok kiválasztására kell tehát törekednünk.
 


Ergonómikus ülőlabdák


Az irodai ülőmunka home office-ban is megterheli a gerincet.
A sok ülés, a helytelen testtartás eredménye a gyakori hátfájás.

Az ülőlabdák legújabb generációja az ergonómikus kialakítású, szövetbevonatos VLUV ülőlabdák nemcsak egészséges testtartást biztosító ülőalkalmatosságok, hanem a home office iroda dekoratív elemei is lesznek otthonodban. A különféle színekben és különböző szövetvariációkba öltöztetett labdák huzata levehető és mosható.

Praktikus, dekoratív és egészséges bútordarab az irodai ülőmunkához.


Időgazdálkodás és tárolás


Az otthoni munkaállomás fontos részét képzik a tárolók és kosarak.


Munkatípustól függően, de többnyire mindannyian halmozunk fel a munka során magunk körül könyveket, papírokat, dokumentációkat. Ezek tárolására a lakás stílusához igazodva keressünk különféle tároló kapacitásokat. Az újrahasznosítás jegyében felhasználhatunk a boltban szerzett kartonokat, esztétikus műanyag vagy fém tárolókat, trendi kosarakat is.

A cél, hogy ésszel rendszerezzük a dolgainkat.

Természetesen ne feledkezzünk el az időről sem.
Helyezzünk el a dolgozósarok közelében egy faliórát, vagy tegyünk az asztalra egy helyes asztali órát, akár digitálisat is – ami mutatja nekünk az idő múlását!Spot on – Lámpák a munkaállomásonVégül, de nem utolsósorban fontos, hogy az otthoni munkasarkunk jól meg legyen világítva.
Egy szép, kicsi asztali lámpa hagyományos vagy led izzóval kiegészítve még az esti órákban is biztosítja számunkra a fényt.
Kávé- és teaszünet


Remélhetőleg otthon is biztosítjuk magunknak a munka közbeni rövid szüneteket, a pihenést. Egy kávé, egy tea erejéig még otthon is próbáljunk elszakadni a munkától.

Termékajánlatok a Home office kialakításához: