Gyerekszobai dekortrendek

Dekortippek gyerekszobákba skandináv stílusban


A skandináv stílus a gyerekszobai lakberendezésbenis egyre népszerűbb.
A fenntarthatóságot és minőséget hangsúlyozó skandináv stílus egyszerre csempész harmóniát és egyediséget a legkisebb családtagok birodalmába. A természetes anyaghasználat mellett a visszafogott színek és minták adják meg a stílus igazi karakterét.Gyerekszobai álmokGyermekágyak és gyerektextilek szennyezőanyagmentes anyagokból.

A csecsemő életük első heteit többnyire alvással töltik. Nagyon fontos hát számukra a biztonságos és kényelmes ágy vagy bölcső kiválasztása.
A kivitelezés mellett fontos a mérgező anyag mentes alapozás és kivitelezés.

Természetesen a piciket körbevevő textileket is alapos megfontolások után kell kiválasztanunk. Mellőzzük a poliészter és műanyag textileket, a pamut és természetes akár lenvászon kiegíszítőknél is győződjünk meg, hogy azok szennyezőanyagmentes kivitelben készültek. A dán GreenGate gyerekeknek készült textilei és gyerekszobai kiegészítői – fogasok, tárolódobozok és kosarak – mind átestek egy szigorú minőségellenőrzésen. A dán termékek megbízhatóak és esztétikailag is kitűnő minőséget képviselnek.

A rácsos ágyat a gyermek első 1-2 évében használjuk leginkább. Amint nől, önállósodik a pici érdemes ágyat váltani nála. A skandináv lakberendezésből útjára indult ágyikó ház tökéletes választás lehet már akár egy 2-3 éves gyermek számára is.
A háztetőformát mutató kerettel rendelkező fából készült ágyak játékos és vidám hangulatot teremtenek a gyerekszobákban.

Emellett kifejezetten praktikusak is – hiszen az alvás funkció mellett teret adnak.


Ülj le kicsim!


A gyerekszobai székek legfőbb ismérve, hogy kényelmesek, biztonságosak és tisztíthatóak legyenek. Felejtsük el a szövettel bevont székeket. Legcélszerűbb, ha műanyag vagy robusztus pici fából készült székeket választunk.Jó választás lehet a rattan bútor is, persze gyerek méretben kivitelezve. A pici rattan székeket vagy mini kanapékat ülőpárnákkal, díszpárnákkal évszakonként akár újjá is is varázsolhatjuk.

A legegyszerűbb műanyag és fa gyerekszékeket is  egyedivé és vidámmá tehetjük - méghozzá költségkímélő módon.


Nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy cuki  a STICKEA matrica vízálló bútormatricát. Rend a lelke mindennek


A gyerekszobákban ez a mondás többszörösen is igaz.

Téves az a nézet, hogy a gyerekszobák káosza, kaotikussága normális dolog.

Az állandó rendetlenségben, káoszban a gyermek maga is türelmetlen, dühös vagy motiválatlan lesz, mert nem találja a dolgait. A rendszerezés a gyerekszobában tehát különösen fontos dolog. Tárolódobozok, kosarak, polcok beiktatásával gyorsan és egyszerűen lehet rendszerezni a gyerekszobában felgyűlő játékokat, kézműves eszközöket, plüssöket.

Egyre népszerűbbek a hatalmas papír tárolózacskók, amelyek dekoratív mivoltuk mellett könnyűek és rengeteg minden elnyelnek.


Színek és minták


A skandináv stílus a természetes és a pasztell színeket részesíti előnyben. A falak és a bútorok színe visszafogottabb, a színeket az északi országok a párnákkal, takarókkal és dekorációkkal csempészik be a gyerekszobákba.


Fenntartható játékok


A műanyag játékok élettartalma a megfigyelések szerint jóval rövidebb, mint a természetes anyagokból készült játékoké.
Ennek több oka is van.- Egyrészt fantáziátlan, rövidlátó koncepcióval rendelkeznek – emiatt hamar unalmassá, érdektelenné válnak a gyermekek számára.- Másrészt a kivitelezésük és a sérülékenységük miatt hamarabb tönkre mennek, veszélyessé válhatnak.

A skandináv országokban nagy hagyománya van  a természetes anyagokból készült játékoknak.


A fa, pamut és lenvászonból készült gyermekjátékok jól átgondolt koncepcióval, vízióval és szigorú minőségbiztosítási ismérvekkel rendelkeznek – hosszú távra készülnek sok-sok odafigyeléssel és szeretettel.