Tippek és trükkök a romantikus stílusú otthon megteremtéséhez!

Helyrehozhatatlanul romantikus vagy? Már régóta álmodozol arról, hogy romantikus hangulatot teremts otthonodban?

Vágj bele a kalandba most!


A romantikus stílus, a romantikus életmód egy kifejezetten stabil irányzat, ellenáll az évente jövő-menő trendeknek, a jelentős változásoknak.
Ez nem véletlen.

A romantikus stílus elegáns, barátságos, időtlen és szelíd. A hangulat, az enteriőr mindig határozott és látványos. Dönthetsz úgy is, hogy a lakásnak csak egy kis részét alakítod át romantikus hangulatúvá.

Készíthetsz egy kis romantikus hálószoba sarkot, egy romantikus kis teraszt, erkélyt, de berendezheted a konyhát és az ebédlőt is romantikus stílusban…

Romantika a stílusban…


A romantikus stílusban a fehér színt pasztell árnyalatok, virágminták, patina, csipke és díszes bútorok egészítik ki, mindezt fényes és csillogó üveg- és fém kiegészítőkkel.

Az alap mindig világos, de legfeljebb pasztell árnyalat legyen. A padlón, a falakon és a bútorokon használj fehér, bézs vagy világosszürke – viszonylag semleges alapszíneket. A színek és a minták mindig a kiegészítőkön jelenjenek meg!

A tökéletes romantikus jegyeket pasztell árnyalatokkal tudjuk igazán elérni. 

Ezek kombinálásának csak a fantáziánk szab határt. Nem kell félni a pasztell zöld és a pasztell ibolya kombinációjától sem – végtelen nyugalmat és otthonosság érzést inspirál ez a két szín!
 

Romantikus bútorok….

A romantikus stílushoz igazán a masszív, fából készült bútorok illenek. A bútorlapos elemeket felejtsük el…
Persze a tömörfából készült bútorok nem olcsók.

Egy igazán szép, romantikus darabért pedig mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. De aggodalomra semmi ok.

Nagyszüleink bútorai között garantáltan találunk alkalmas darabokat. Ha pedig ott nem, akkor pedig látogassunk el egy régiségkereskedésbe és vadásszunk le egy patinás darabot.
A régi, kopott, de tömör fából készült bútorokat könnyen felújíthatjuk festéssel és csiszolással.

Sőt ez utóbbi nélkül is nekivághatunk a munkának, ha a Nemiskacat Műhely által hazánkban forgalmazott Annie Sloan bútorfestékeket használjuk. Ezzel a festékkel és a gyártó által forgalmazott vax krém használatával még amatőrként is gyerekjáték egy komód vagy éjjeliszekrény felújítása. (A bútorfestés trükkjeiről további információkat találsz a www.nemiskacat.hu oldalon).

Még több romantika

A romantikus stílusban a fő hangsúly mindig a kiegészítőkön van.

Ezen belül is a legfontosabb látványelemeket a textilek biztosítják. A virágminták, a csipke, a pasztell színek ezernyi kombinációja, ami a lelkét adja a stílusnak.
Nagyon fontos az egyes kiegészítők harmonikus és stílusos kombinálása. A függönyök, a steppelt ágytakarók, a szőrmék melegséget visznek otthonunkba.

A romantikus stílus alapvetően a kényelmet, a nyugodtságot és meleg otthonosságot helyezi előtérbe. A választott bútorok emiatt mindig nagyok, párnásak és kényelmesek.

Csábítanak arra, hogy használjuk őket, hogy elmerüljünk és élvezzük azt a nyugalmat, amit árasztanak. A párnák és díszpárnák sokasága, amivel a hangulatot mindig fokozni lehet, de egyben alkalmas arra is, hogy gyors és költséghatékony változásokat teremtsünk az otthoni miliőbe.  

A romantikus stílus eleganciája sem elhanyagolható tényező. Ezt a kristály, a sárgaréz és a fémelemek biztosítják. A tökéletes romantikus hangulathoz elengedhetetlen egy jól beállított szövetből készült lámpabúra, pár fémből vagy fából készült elegáns gyertyatartó vagy lámpás használata.

Summa summárum

A romantikus stílust ne egy rózsaszín buborékként képzeljük el. Annál sokkal több - ésszerűbb, karakteresebb, határozott jegyekkel dolgozó – így rendkívül jól integrálható stílusirányzat a lakberendezésen belül.

A romantika ésszerű és könnyű – főleg ha ésszerű és mérsékelt hozzáállásban közelítjük meg. A siker kulcsa itt is a megfelelő egyensúly, a harmónia megteremtése. Erre a stílusra is igaz „A kevesebb, néha több” mondás…
      


A romantikus termékek egyik legjelesebb európai gyártója a dán GreenGate.

Termékei megtalálhatóak a Skandi Trend webáruházban!


Tanácsok kezdő bútorfestőknek:

https://nemiskacat.hu/tanacsok-kezdoknek/