Gyakori kérdések

.

.

Hol található a Skandi Trend webáruház? Honnan szállítják az árut?

.

A Skandi Trend webáruház Budaörsön található az Odvas-hegyen.

.

            Skandi Trend

2040 Budaörs

Hegyalja u. 16.

Magyarország

.

Rendelhetek-e Skandi Trend ajándékutalványt online?

A Skandi Trend Ajándékutalványok online és papírformában is elérhetőek. Az online ajándékutalványok esetén megrendelés után egy kuponkódot generálunk, amit e-mailban küldünk el a vevőnek. A kuponkóddal – a megrendelés értékében tud a megajándékozott a webáruházban vásárolni. A kuponkódot a kosárban a fizetés előtt kell beírni a kedvezmények mezőbe, ahol kapott kódot aktiválva a rendszer levonja a megfelelő összeget a vásárlás végösszegéből. A hagyományos ajándékutalványt megrendelés után akár levélben is ki tudjuk küldeni. Mindkét ajándékutalványt be lehet váltani a budaörsi boltunkban is.

.

Milyen kedvezmény jár a webáruházban való regisztrációért? 

Amennyiben a regisztráció során feliratkozól a Skandi Trend hírlevelére - a visszaigazoló levélben küldünk számodra egy 1500 Ft értékű kuponkódot, amit az első vásárlásod végösszegéből tudsz levonni. A kupon beváltása min. 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényesíthető. A kuponkód akciós termékek vásárlása esetén is beváltható!

.

Akciós termékekre is beválthatóak a kuponkódok és törzsvásárlói kedvezmények? 

Akciós termékekre nem válthatóak be a kuponkódok és a törzsvásárlói kedvezmények. Kivétel ez alól a regisztrációs kedvezmény, amely az első vásárlás esetén akár akciós kedvezményekre is érvényesíthető!  

.

Elfelejtettem a jelszavamat! Mit tegyek?

A belépés-re kattintva – Írd be a regisztráláskor megadott email címedet és kattints az „Elfelejtetted a jelszavad” szövegre. A rendszer automatikusan küld egy üzenetet a korábban megadott email címre – ahol elolvashatod a további teendőket!

.

A regisztrálásnál nem enged tovább a rendszer. Mit tegyek?

Ellenőrizd le, hogy beírtál-e minden fontos adatot. A neved és a címed mellett kötelező megadni a telefonszámot és az email címet is! Ezekre az adatokra a csomagok kiszállítása miatt – a futárszolgálatnak is szüksége van. Ha így is problémába ütközöl hívj minket fel a 06/70 511 6631 vagy a 06/30 2310916-os telefonszámon vagy írj üzenetet és mi visszahívunk!

.

Nem kaptam visszaigazoló email a rendelésemről! A banki átutalást választottam és nem tudom, hova kell utalnom!

Előfordulhat, hogy a visszaigazoló email a Spam mappába került a leveleződbe! Ha ott sem találod, akkor a következő adatokat kell beírnod:

Banki átutalás esetén a következő adatokat add meg:

Számlatulajdonos: SKANDI Trend Kft.

Számla adatok: 10918001-00000080-27660005

Bank: UniCredit Bank

Az utalás megjegyzésébe, kérjük, add meg a megrendelés azonosítóját. 

Rendelésed részleteit megtekintheted áruházunkba bejelentkezve a fiókod alatt is!

.

.

Módosíthatom a megrendelésemet, miután leadtam?.

Változtatásokat akkor lehet végrehajtani, ha időben értesítést kapunk erről. Kérjük, írjon egy e-mailt az ügyfélszolgálatunknak a következő címre: skandi@skanditrend.hu  amely tartalmazza a megrendelés számát a tárgy mezőben. Ha szeretne tételeket hozzáadni vagy kivenni a megrendeléséből, kérjük, írja meg nekünk a megfelelő termékszámokat, amelyeket hozzá szeretne adni vagy eltávolítani a rendeléséből.

.

Megrendelésem mikor kerül kiszállításra?

A Skandi Trend webáruházban megtalálható termékek mind raktárunkban vannak. A rendeléseket a beérkezési sorrendben dolgozzuk fel.  A bankártyás és utánvétes csomagokat 2-3 napon belül, a banki átutalással rendelt csomagokat pedig a vételár beérkezése után küldjük ki. A szállítás átlagosan 3-5 nap.

.

Hogyan mondhatom le a megrendelésemet?

Meggondoltad magad, vagy rossz terméket rendeltél? Semmi gond! Amíg a megrendelés nincs becsomagolva, lehetőséged van lemondani a megrendelést. Csak írj egy e-mailt a megrendelés számával együtt a következő címre: skandi@skanditrend.hu és mi hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.

.

Hogyan tudom kifizetni a megrendelésemet?

A rendelését több módon is ki tudod fizetni. Lehetőség van közvetlen bankártyás fizetésre, átutalásra, PayPal-os fizetésre és utánvétes rendelésre is.  A banki átutalásos és PayPal-os rendelések esetén a vételár megérkezése után tudjuk elkezdeni a rendelés feldolgozását.  

.

Hogyan tudom nyomon követni a megrendelésemet?

Webáruházunk a megrendelést követően rögtön küld egy rendelési visszaigazolást. Ebben a levélben megtalálod a megrendelt termékek nevét, számát és árát, ezenkívül a banki átutaláshoz szükséges adatokat. A rendelés feldolgozása, becsomagolása után e-mailon megkapod a rendelésed számláját. A futárszolgálat a kiszállítás napján szintén küld egy email-t Neked a megadott email címre. A csomag kézbesítése előtt a futárok telefonon is tájékoztatnak majd a csomag érkezéséről.  

Ha bármilyen kérdésed van a megrendeléssel ill. a szállítással kapcsolatban, kérjük, lépj kapcsolatba  velünk a következő címen: skandi@skanditrend.hu  vagy hívj Minket fel a 06/70 511 6631 vagy a 06/30 2310916-os telefonszámon ill. hagyj üzenetet és mi visszahívunk!

Email esetén ne felejtse el megadni a megrendelésszámot a tárgy mezőben.

.

Mi a teendő, ha sérült árut kaptam:

Kérjük, küldj egy e-mailt az ügyfélszolgálatunknak a következő címre: skandi@skanditrend.hu

A következő linken részletesen olvashatsz a Sérült és Visszárús termékekről.

.

Mi történik, ha úgy döntök, hogy visszaküldöm a megrendelésemet vagy a megrendelés egy részét?

Ha úgy döntesz, hogy megrendelésed vagy annak egy részét visszaküldöd nekünk, mert nem tetszik az árucikk, vagy meggondoltad magad - ezt a rendelés leadástól számítva 14 napig megteheted. A termékeket ebben az esetben a DPD Futárszolgálattal Visszárú szolgáltatásával tudod a számunkra visszaküldeni. Kérjük vedd fel velünk ez ügyben a kapcsolatot. 
Fontos tudni, hogy a 14 napos elállás esetén a visszaküldés szállítási költsége a Vásárlót terheli. 

Ide tudod a nem kért csomagot visszaküldeni:

.

            Skandi Trend

2040 Budaörs

Hegyalja u. 16.

Magyarország

.

Kérjük, nagyon ügyelj arra, hogy gondosan csomagold be a termékeket, lehetőleg az eredeti csomagolásában. Amennyiben hiánytalanul és sértetlenül megérkeztek hozzánk a termékek, a visszaküldött cikkekért visszatérítést küldünk átutalással vagy PayPal-on, Stripe rendszeren - attól függően, hogy hogyan fizettél a megrendelésért.

.

Az elállásról és a visszárúról itt olvashatsz bővebben!

.

+ 1 kérdés - kérés, amit a webáruház intéz a vevőkhöz.
Webáruházunk a 14 napos elállási határidőt minden esetben betartva - visszaveszi a nem tetsző, utólag lemondott megrendeléseket. Azok árát - a csomag sértetlen visszaérkezése után minden esetben viszzatéríti. Azonban olyan esetben, ha egy csomagot azért küldenek vissza, mert azok a termékek egy évközi akció keretén belül akciósak lettek pár napig - és vevő az első csomag árát visszakapva - a csomagot újra megrendeli akciós áron - webáruházunk az új csomagot nem köteles kiküldeni a vevő számára. Az első csomag árát - amit Vásárló elállással visszaküldött - sérülésmentes visszaérkezés után - a jogszabályoknak megfelelően visszatérítjük a befizetését. Ugyanazokat a termékeket tartalmazó - immár akciós csomag kiküldését azonban - etikai okok miatt nem vállaljuk. A termékek minimális anyagi haszon miatti céltalan  ide-oda szállítgatása nem fér bele az üzletpolitikánkba, hiszen cégünk a fenttartható fejlődés és a környezetvédelem elkötelezett híve.