• Új
Fonott Bevásárlótáska - Yikene - No.96
  • Fonott Bevásárlótáska - Yikene - No.96
  • Fonott Bevásárlótáska - Yikene - No.96
  • Fonott Bevásárlótáska - Yikene - No.96

Fonott Bevásárlótáska - Yikene - No.96

24 990,00 Ft

Gold Coast Baskets No.96 - Limitált darabszámú, elegáns, bőrfogatyus „Yikene” kézzel szőtt színes bevásárlótáska Ghánából.

Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

Elegáns, bőrfogatyus natúr, piros, fekete és narancssárga színvilágú „Yikene” bevásárlótáska.

A ghánai "Bolga basket" kosarak és táskák elefántfűből készülnek - nedves állapotban akárhányszor újra formázhatóak. A kiváló minőségű, strapabíró és dekoratív termékek Afrikából - Észak-Ghána területéről érkeznek. Minden darab egyedi kézműves termék. 

Praktikus,bőrfogantyús Yikene bevásárlótáska bevásárláshoz, piacra és piknikezéshez. Formája tökéletessé tesz strandtáska funkcióban is. Elfér benne törölköző, naptej, napszemüveg, inni- és ennivaló. Otthon, mint lakberendezési kiegészítőt is használhatjuk. Kiváló tároló alakítható ki belőle – konyhában, kamrában, fürdőben, de akár a nappaliban is. A kecskebőrrel bevont fogantyú kényelmessé és tartóssá teszi a használatot.

Az etikus, fair trade kereskedésből származó, autentikus ghánai, fonott bevásárló kosarak természetes alapanyagból készülnek, minden darabjuk egyedi és különleges a vidám színvilágnak köszönhetően.

Az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek által kézzel szőtt táska a Ghánában őshonos elefántfűből készül. A megszárított, majd megfestett szálakból szőtt kosarak mindegyike egyedi, autentikus és kézzel készült – eredeti kézműves termék.

A szállítás során előfordul, hogy a kosarak formája megváltozik.  A kosarak ebben az esetben könnyen újra formázhatóak. Nagyon fontos, hogy a bőrfogantyúkat védjük meg, ezeket letakarva – nedvesítsük be a kosarakat és kézzel formázzuk újra, majd hagyjuk megszáradni.

Tisztítás: nedves rongyal való tisztítás ajánlott!

Napfénytől védve tároljuk!

Minden megrendeléshez kosárformázási útmutató és információ jár a ghánai kosarakról.

Méret: magasság: 30 cm

Teljes magasság fülekkel: 50 cm

Ovális átmérő: 30 cm

Anyaga: elefántfű, bőr

További információ a méretezésről itt: Méretezés

Gold Coast Baskets

Kézzel szőtt autentikus afrikai színes kosarak

Basket.jpg Basket5.jpg Basket2.jpg Basket4.jpg

Varázslatos színkavalkád, autentikus kézműves kosarak Afrika szívéből! A fenttarthatóság és a „fair trade” – etikus és méltányos kereskedelem jegyében készült Ghánai „Bolga” kosarak mindegyike egyedi darab. A bőrfüllel kombinált különböző alakú és méretű kosarak bevásárláshoz, piacra, piknikhez, otthoni tárolásra, kaspóként is kiválóan használhatóak.

A limitált darabszámú kézzel szőtt színes „Bolga” kosarakat az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek készítik a környéken található vadon élő elefántfűből. Az elefántfüvet az asszonyok szedik le, szárítják meg, majd ők festik és szövik belőle a kosarakat. A férfiak feladata a kecskebőr cserzése és a bőrfogantyúk elkészítése. 

Bolgatanga Észak-Ghána kézműves központja. A szövés generációk óta az ott élő emberek hagyományos mestersége. A A Bolgatanga környéki talaj nem elég termékeny a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységhez, mert a régióban rendszertelenül hullik a csapadék és általában zord az időjárás. Ennek következtében az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a kosárfonás, a bőrözés és a fazekasság óriási hagyománya van. A kosárfonás főként a nők feladatkörébe tartozik. Kiváló jövedelemkiegészítés számukra. A Ghánai szövőcsoportok küldetése az észak-ghánai emberek tisztességes megélhetésének biztosítása.

 

YIK096

Adatlap

Méret
magasság: 30 cm Teljes magasság fülekkel: 50cm Ovális átmérő: 50 cm
Szín
natúr, zöld, narancssárga
Anyag
elefántfű, bőr