Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Lakásdekorációs ötletek karácsonyra II.

Lakásdekorációs ötletek karácsonyra II.

Az adventi időszak beköszöntével lassan elkezdődhet a körülöttünk lévő terek ünnepi díszbe öltöztetése is. A legegyedibb megoldások akkor érhetők el, ha a dekorációt saját magunk készítjük!


Adventi koszorú…

Legelső ünnepi díszünk az adventi koszorú. Stílusban választhatunk a klasszikus, a modern vagy az újrahasznosított változatok közül. A klasszikus adventi koszorúk alapját továbbra is maga a koszorúváz alkotja. Ez lehet fenyőágból, gyékényből, mohából vagy éppen hungarocellből. Ezt az alapot díszíthetjük kedvünkre karácsonyi díszekkel, termésekkel, tobozokkal. A Skandi Trend adventi koszorúja például gyapjúfonal, dekorszalag és piros karácsonyi gyertya használatával készült. Az újrahasznosított adventi koszorú készülhet régi befőttes üvegből, kaspóból, mini latte bögrékből (pl: GreenGate Nova gold), de nagyon ötletesek a kiürült sütis dobozokból és a sálakból készült változatok is. A modern adventi koszorúk elkészítésének csak a képzeletünk szabhat határt! A modern változatban a kedvenceink a fahasábra elhelyezett adventi életképek…. Olvasd el a témában korábbi blogbejegyzésünket itt!

Fotó: Skandi Trend

Fotó: GreenGate

Fotó: Pinterest


Mikulásnapra…

Nemcsak a gyerekek imádják a decembert. Bár az tény, hogy nekik ez különlegesen izgalmas időszak. Rögtön hónap elején jön a Mikulás. Lehet készülődni versekkel, mondókákkal, jósággal, rosszasággal (sic)….
 A Mikulás várás pillanatai óriási élményt jelentenek.  A Mikulás dekorációk tárháza óriási.  A mi kedvencünk idén a nemez technikával  készült Mikulás fej. Már anyaga miatt is melegséget áraszt, a mókás formája pedig különösen szerethetővé teszi. Beltéri használatra javasoljuk – kandallóra, előszobába., de a gyerekszoba lakói is imádni fogják….

Fotó: Skandi Trend

Szikrázó csillagok

A karácsony egyik közkedvelt jelképe a csillag dekoráció! Kifejezetten látványos és egyszerűen elkészíthető a faágakból és pici lámpasorokból álló csillagdísz. De készíthetünk egyszerűen kartonból is csillagfüzér dekorációkat. Akinek pedig nincs ideje a kreatívkodásra – az üzletekben is bőven talál csillag formájú dekorációs termékeket.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Kiskarácsony - nagykarácsony

A karácsonyfa felállítása a szenteste napján történik. Azoknak, akik szeretik a fenyőfás dekorációkat kiváló lehet egy alternatív karácsonyfa „felállítása” Mire is gondolunk pontosan? A karácsonyfa sziluettjét nagyon ötletesen ki tudjuk alakítani akár faágakból, akár díszekből, vagy éppen fenyőágakból. Ezt az alapot pedig szabadon díszíthetjük. Elhelyezésére legkiválóbb egy üres falfelület feldekorálása!

Fotó: Pinterest

Fotó: GreenGate

Fotó: Pinterest

Jégvarázs

Na, nem a kislányok kedvenc meséjére kell gondolnunk, hanem a hópelyhekre és jégvirágokra, amik a téli dekoráció egyik legkreatívabb elemei. Elkészítésükhöz akár sima írólapot is használhatunk. Ügyesebb kezűek pedig próbálják ki a horgolt változatot. Fűzzük őket folyondárba és díszítsük fel velük ablakainkat, tükreinket. Egyesével akár a falakra is felragaszthatjuk őket.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Fényvarázs

Végül eljutottunk az egyik legfontosabb ünnepi dekorációs elemhez – a fényekhez. Gyertyákkal és égősorokkal nemcsak a karácsonyfát díszíthetjük, hanem a lakás minden pontját ünnepi fényárba öltöztethetjük. Ízléstől függ, hogy mit használunk. Választhatunk gyertyafényt, ledes fényforrásokat vagy apró lámpafüzéreket.

Fotó: Pinterest

Fotó: PinterestA nemez Mikulás fejek egyikét megnyerheted a Skandi Trend Facebookon futó nyereményjátékában!


Játssz velünk!