Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Karácsony margójára….

A téli esték hangulata utánozhatatlan. A fenyőfa illata, a gyertyák fénye, a kandallóban a tűz lobogása, a meleg takarók hívogató melege – mind-mind hozzájárulnak ehhez a karácsonyi hangulathoz.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

A karácsonyi vásárok fénye, a forralt bor illata – az ilyenkor elkerülhetetlen nyüzsgés is ad egy meghitt és izgalmas bájt ennek az ünnep előtti időszaknak. A karácsonyra ráhangolódás már elkezdődik december elején. A lakás dekoráció sokaknál már a hónap elejére elkészül. A következő nagy feladat az ajándékvásárlás és az ünnepre való közvetlen felkészülés.


Online karácsony

Ma már nem feltétlenül kell kitenni magunkat az áruházi tömegjeleneteknek, a pénztár előtti végeláthatatlan sorban állásoknak. Egyre több webáruház üzemel a neten, ahol kényelmesen, a fotelben ülve – egy forró tea vagy egy forró csoki társaságában ki tudjuk nézni és egy gombnyomásra megrendelni az ajándékokat. A gyerekek játékait, a férfiaknak szóló kütyüket, vagy a hölgyeknek szánt konyhai- vagy lakberendezési kiegészítők megvásárlását érdemes online intézni. A könyvek online rendelésével sem kockáztatunk sokat. A ruhaneműk és a cipők netes vásárlásától azért már többen ódzkodnak, hiszen ezeket rizikósabb próba nélkül megvásárolni. A márkahű vásárlók persze már tudják a saját méretüket és kevésbé tudnak méretügyileg mellényúlni.  Az online bevásárlás nagy előnye az is, hogy a webáruházakban már korábban elkezdődnek a karácsonyi vásárok, ahol kedvezményes áron szerezhetjük be a kinézett termékeket.

Fotó: GreenGate

Fotó: GreenGate


Karácsonyi illatok

A fenyőfa, a friss mézeskalács és a forralt bor illatának egyvelege adja meg az igazi karácsonyi hangulatra való ráhangolódást. Gyerekekkel készülődve semmiképpen ne hagyjuk ki a közös mézeskalács készítést. A tészta szaggatása, díszítése – a közben elénekelt dalok, mesék vagy a spontán beszélgetések olyan élmények lesznek a gyerekeink számára – amelyekre felnőttként is biztosan szeretettel emlékeznek majd vissza.
A mézeskalács mellett persze számtalan karácsonyi finomsággal is megpróbálkozhatunk. A hagyományokat kedvelőknél az asztalon lesz biztosan a beigli is. A kísérletező konyhatündéreknek ajánljuk a
Rupáner-konyhát – itt több mint egy tucat egyszerű, bögrésen elkészíthető karácsonyi sütireceptet találhatnak…

Fotó: GreenGate

Fotó: GreenGate

Fotó: GreenGate


Fotó: Pinterest

A mese ereje

A karácsony mindig a családról szól. A napi nyüzsgésben ritkán jut idő egymásra, a lustálkodásra…. Használjuk ki az ünnepeket és legyünk együtt szeretteinkkel. Üljünk le nagyokat beszélgetni. Meséljünk mi felnőttek egymásnak, meséljünk a gyerekeknek. Rendezzünk nagy társas csatákat. Süssünk – főzzünk együtt valamilyen finomságot. Készítsünk egy adag forralt bort és a kandalló tüze mellett iszogassuk meg…. A lényeg, hogy együtt legyünk, lelassítsunk és egymásra figyeljünk az egész éves nagy rohanás után…

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest