Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

A tökéletes hálószoba titka

A hálószoba kialakításának legfontosabb ismérvei: legyen kényelmes, komfortos és barátságos. A hálószoba egyszerre helyszíne a lelki és a testi pihenésnek, relaxálásnak. A háló a béke szigete. Itt a középpontban mindig a pihenés legyen. Száműzni kell innen minden zavaró tényezőt. Ne rakjunk a hálóba se íróasztalt, se számítógépet, sőt a televíziót is száműzzük a helyiségből…..

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

A privát szféra

Amennyiben lehetőség van rá a hálószobát mindig a társasági helyszínektől – nappali-konyha – minél távolabb próbáljuk kialakítani. A privát szférát célszerű a lakás/ház keleti vagy északi oldalára helyezni. Ideális megoldás, ha a hálóhoz egy saját fürdő és egy saját gardrób is kapcsolódik. Persze kisebb alapterületű lakásokban ez nem mindig oldható meg. Azért arra mindenképp érdemes figyelnünk, hogy a hálószobában a főszerep mindig az ágyé legyen.

Fotó: Pinterest

A stílus

A hálószoba kialakításának első lépése a stílus meghatározása. Mérlegeljük, milyen színvilágot szeretnénk, milyen típusú bútorokkal rendeznénk be, milyen legyen a világítás. Második körben aztán jöhetnek a textilek és a dekorációk.

Az utóbbi évek trendje, hogy a hálóban is hódít a natúr fa és a természetes anyagok használata. Közkedvelt az ágy fejléce mögötti falrész kiemelése akár tapétával, akár különböző dekor panelek alkalmazásával… 

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Középpontban az ágy!

Az ágy kiválasztása a kényelmes és szerethető hálószoba kialakításának egyik legfontosabb része. Állandó alvásra ne használjunk kihúzható kanapékat – annak ellenére se, ha ezt a bútorgyártok ajánlják….. az ilyen ágy sosem fogja azt a kényelmet és nyugodt alvást  biztosítani, mint egy rendes ágy. És ha már ágy, jól gondoljuk át a matrac kérdését is…..

Fotó: Pinterest

Színek

További  hangsúlyos kérdés a hálószobák kialakításánál a színek használata. A színek közül a visszafogott, neutrális árnyalatok az ideálisak. Kellemes atmoszféra teremthető a törtfehérrel, a szürke meleg árnyalataival, a barnával és a pasztell színekkel. Amit kerülni érdemes, azok a hideg tónusok használata.


Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Textilek

Színeket vihetünk a hálószobába a textilekkel és a tapétával is. Az előbbieket akár évszakonként is cserélhetjük. A hálószobai hangulatot nagymértékben meghatározhatjuk egy csodás ágytakaróval, párnahuzatokkal.

A tökéletes ágytakaró megtalálása nem könnyű feladat. A dán GreenGate steppelt ágytakarói már sok embert meggyőztek. Az ágytakarók többféle méretben és mintával készülnek. A szimpla ágyról vagy két méter széles ágyról van szó, mindenki megtalálhatja a neki megfelelő méretet a  dán gyártó kínálatában. A steppelt kialakításnak köszönhetően a takaró rendkívül könnyen kezelhető. Egy mozdulattal az ágyra tehető - egy-két simítás után pedig úgy áll, amivel akár bekerülhetünk egy lakber magazin rovatába is. Nem utolsó szempont az sem, hogy a takarók mosógépben moshatóak. Ne féljük berakni a gépbe őket, ezek nem fognak sem kinyúlni, sem összemenni, sem elszíneződni, mint az olcsóbb társaik....   Különlegességük, hogy két oldaluk különböző mintával van ellátva – így akár minden nap váltogathatjuk a színeket és a hangulatot a hálószobában….

GreenGate Marie grey ágytakaró


GreenGate ágytakarók


GreenGate ágytakarók

A GreenGate steppelt ágytakaróit a Skandi Trend webáruhuázban találod meg! Takarók: Itt