Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Őszi trendek a lakberendezésben

Már csak pár nap és beköszönt az ősz. Érdemes lelkiekben is felkészülni az új évszakra. Hangolódjunk rá egy kis színterápiával az előttünk álló változékony, sokszor borongós hónapokra.

Színek, anyagok és hangulatok.

Milyen színek fognak dominálni az év utolsó hónapjaiban? Milyen anyagok fognak elkápráztatni minket? Milyen apró trükköket, elemeket érdemes becsempészni a lakásunk „őszre hangolásában”?
Nézzük meg együtt a legfrissebb őszi trendeket és inspirálódjunk együtt!


A hangsúly továbbra is a színeken van. Az év eleji árnyalatok továbbra is hódítanak: bor, sötétlila, sötétzöld. De ezek a színek ősszel kiegészülnek a Föld színeivel, mint az okker, a mustár, a rozsda, a narancs vagy a tégla vörös. Amennyiben drasztikus, de mégis pénztárcakímélő változtatásokban gondolkodunk – akkor mindenképpen a sárga valamelyik változatát vessük be. Kezdetnek elég lesz pár sárga kiegészítő, mint párnák, takarók. A bátrabbak egy-egy sárga bútordarabbal is megpróbálkozhatnak – mint egy fotel vagy kanapé. Azonban vigyázzunk! A sárga színre duplán is igaz „A kevesebb, több!” szlogen…


Az új kedvenc

Örök klasszikusként idén ősszel megjelenik a sötétkék is a lakberendezési trendekben…Ez az a szín, ami évről évre visszatér, szinte megunhatatlan, sosem megy ki a divatból. A mélykék árnyalatok a falakon túl megjelennek a dekorációkban, a textilekben a konyhai edényeken is. És ha már kimentünk a konyhába, fontos megemlíteni, hogy az új kedvencet, a sötétkéket tökéletesen lehet kombinálni a fával. A fa és a többi természetes anyag, úgymint a báránybőr, a szőrme, a bambusz ősszel is kiemelt szerepet kap a dekorációban.
Adjon Ön is esélyt otthonában a természetes anyagoknak!


Bársonyos melegség

Régi klasszikusként tér vissza ősszel a bársony is. Az őszi miliő tökéletes kiegészítői lesznek ezek a pihe-puha melegséget és pompát árasztó darabok. Egy-egy nívós bársony párnahuzat, egy nőies és elegáns zsámoly, egy kényelmes és hívogató bársony karosszék – tökéletes választás a meleg, családias hangulat kialakításához.


Egy kis csillogás...

A természetesség (fa, bőr, bambusz) és a melegség (bársony) már megvan. Szükség van még egy kis csillogásra is! Mit is válasszunk ehhez? A sárgaréz színe és anyaga biztos nem okoz csalódást. Újra divatba jöttek az art deco stílusú fémpolcok és fém kiegészítők. Csak győzzünk választani a szebbnél szebb réz gyertyatartók, vázák és dekorációs elemek közül.


Minél nagyobb, annál szebb!

Végül, de nem utolsósorban – nem szabad elfeledkeznünk ősszel sem a romantikus virágokról! Az apró, pasztell virágokat ősszel felváltják a nagyobb, kontrasztosabb, élénkebb virágminták. Az új mottó: Minél nagyobb a virág, annál jobb! Immár a dán GreenGate is belevág ebbe a nagy kalandba. Vessünk egy pillantást a Jolie black nevű új kollekcióra. Az elegáns narancsszínű virágok kombinációja ismét tökéletesre sikerült!
A GreenGate 2018 őszi-téli kollekciója szeptember végétől elérhető a Skandi Trend webáruházban!