Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Karácsonyi készülődés – stresszmentesen és boldogan

Karácsony, karácsony… bármerre nézel, már mindenhol minden a karácsonyról szól? A boltokban, a közösségi hálózatokon és már a leveleződet is elárasztották a karácsonyi ajánlatok? Pedig még csak november eleje van… Mit lehet tenni, hogy ne szippantson be Téged is a szokásos és stresszes karácsonyi őrület? Olvasd el tippjeinket – amelyekkel a karácsonyt Te is a béke és a nyugalom ünnepévé varázsolhatod!

     

Bár úgy tűnik, hogy messze még a karácsony, de a napok nagyon gyorsan telnek… Érdemes hát időben észbe kapni, hogy ne egy lázas, stresszel teli készülődés legyen az idei karácsonyunk. Nincs titok, nincs semmiféle varázslat. A jól átgondolt és megfelelő előkészítés az alapja mindennek. Az így megtakarított időt pedig majd a családoddal töltheted. Az egész karácsonyi történet egy gyönyörű és meghitt pillanattá változik.


Az első lépések

Mindennek az alapja a jól szervezett munka, a tökéletes előkészítés biztosítsa. Csapjunk is hát bele! Első lépésként vegyél a kezedbe papírt és ceruzát! Írj össze mindent, amire szükséged van! Készíts kategóriákat. Kezdjed az ajándékok listájával. Nem kell aggódnod, ha még nem tudod az összest. Ha leülsz egy forró tea mellett és összeszeded a gondolataidat az igazi ötletek fokozatosan előbukkannak majd a fejedből… Írd tehát össze az ajándékötleteket – ne felejts el mellé költségtervet is készíteni! Ha ezzel végeztél – határozd meg az ünnepekhez kapcsolódó feladatokat és előkészületeket is. Ide tartoznak a dekorációk, az ünnepi ételek, a témával kapcsolatos összes dolog átnézése – mi maradt meg tavalyról, mit tudsz újrahasznosítani, mi az, amit feltétlenül be kell szerezni. Át kell gondolni a nagyobb családi karácsonyozás mikéntjét is. De hát ez ugye ahány család, annyi szokás… Mindenesetre ennek szervezését is érdemes minél előbb elkezdeni…

     

Amikor mindent összeírtál, nézd át a jegyzeteidet! Megkönnyebbülsz és a fejed is kitisztul. A fejedben kavargó gondolatok a listán már nem is biztos, hogy olyan vészesnek tűnnek. Avasd be a családot is az új karácsonyi előkészületek projektbe! Mutasd meg nekik vázlatpontjaidat. Hallgasd meg az ő javaslataikat! Tedd igazi csapatmunkává az ünnepi készülődést! Nem kizárt, hogy a listád még csökkenni is fog! A gyerekeknek lehet, hogy elég lesz 2-3 féle édes sütemény, nem kell tízfélét sütnöd. A férjed pedig tuti lehúzza majd a 15. karácsonyi égősort a listádról…

Ha túl nagy a család – és kisebb anyagi katasztrófával érne fel – külön-külön minden egyes felnőtt családtagnak ajándékot venni – vessétek be a kalapmódszert. Dobáljátok be a neveket egy kalapba és húzzatok. Így csak egyetlen, de nagyobb értékű ajándékot kell beszerezni. 


Oszd meg és uralkodj...

Ne próbálj egyedül csinálni mindent. Engedd, hogy a családod is bekapcsolódjon a munkába. A kevésbé nehéz feladatokba vonjuk be a gyerekeket is. A szaloncukor kötözést, a mézeskalács készítést már a legkisebbek is élvezni fogják. A kicsik imádnak nyújtani, szaggatni, díszíteni… az sem baj, ha nem lesz tökéletes a végeredmény… a lényeg, hogy élvezzük ki a közösen töltött időt! A munka után pedig sose felejtsük el megjutalmazni őket és magunkat is egy forró csokival, egy finom forró teával…

     


Online vásárlás

A stressz mentes ünnepi készülődés egyik legjobb módja, ha elkerülöd a bolti tolongásokat, a sorban állást, az ezzel összefüggő parkolóhely keresést! Ülj le a gép elé és rendelj meg minden szükséges dolgot online. Rengeteg cég árulja már interneten is a portékáit. Méghozzá kedvezőbb árakon és kedvezőbb feltételekkel. H egy helyről több terméket is rendelsz – akkor még a szállítási költséget is megspórolhatod. A webáruházak nagy része már karácsonyi kategorizálással segíti a leendő vásárlókat a válogatásban. A Skandi Trend lakberendezési webáruház karácsonyi kategóriájában lehet keresni például a barátnőknek, anyukáknak, nagymamáknak, apukáknak, nagypapáknak, konyhatündéreknek és gyerekeknek szóló ajándékokat is. Sőt a Karácsonyi kedvencek kategóriában a webáruház legkelendőbb, legnépszerűbb termékeit is megtalálod.

     


Karácsony szelleme…

Ne feledd, a karácsony nemcsak az ünnepi vacsoráról és az ajándékokról szól. Ne úgy gondolj a teendőkre, mint kipipállandó dolgokra. Sose a mennyiség, hanem a minőség számítson. Az ablakok lemosása helyett foglalkozz inkább a gyerekekkel. Olvass nekik karácsonyi történeteket, készítsetek együtt saját karácsonyfadíszeket. Játszatok együtt, közösen. Próbáljátok ki a karácsonyfadísz barkóbát…

December 24. mindenképpen eljön. Nem számít, hogy befejezted-e a nagytakarítást, hogy becsomagoltad-e az ajándékokat, megvetted-e a fát. Nem ezek a dolgok a legfontosabbak. A lényeg mindig az együttlétben, az élmények közös megélésében van. Rajtad múlik hát, hogy tényleg élvezni akarod-e az ünnepet, hagyod, hogy téged is elvarázsoljon a karácsony csodás szellemisége. Ne a tökéletességet hajszold, hanem tedd azt, ami neked és a családodnak is az igazi örömet, nyugalmat hozza el.

Ennek megvalósításában segít az, ha már a legelején mindent előre megtervezel. Ezzel elkerülheted a stresszes helyzeteket, a kapkodást, a feszültséget.

Tölts minél több időt a családdal. Oszd meg a jó dolgokat! A világ nem fut el! És karácsony úgyis csak egyszer van egy hónapban!

     


A Skandi Trend webáruház karácsonyi kategóriája a következő linken érhető el:

http://skanditrend.hu/karacsonyi-kollekcio