Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Hajtott rusztikus eperpite

Hajtott rusztikus eperpite

Hozzávalók:
Tésztához:

ü  140 g hideg vaj, kockára vágva

ü  2 tojás

ü  250 g liszt

ü  1 evőkanál cukor

Töltelékhez:

ü  500 g eper, nagyobb darabokra vágva

ü  3 evőkanál keményítő

ü  2 evőkanál cukor

 


Elkészítés:

1. A vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot és gyúrjuk össze.

2. A tésztát rakjuk a sütőpapírral kibélelt tepsire, a tenyerünkkel lapítsuk kör alakúra.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra

4. Az epret keverjük össze a keményítővel és a cukorral és öntsük  a kinyújtott tészta közepébe

5. A tészta széleit hajtsuk rá az eperre.

6. Tegyük be a sütőbe – 20-25 percre és süssük készre.

7. Ha kész, kicsit várjuk meg, amíg kihűl – így nem folyik szét az eper leve és szépen lehet szeletelni.