Lakberendezés webshop, vintage lakberendezés - Skandi Trend

Jégbe zárt csodák – Jégkocka virágokkal, gyümölccsel, fűszernővénnyel elkészítve

Nyáron a folyamatos folyadékpótlás elengedhetetlen. Limonádé készítési tippeket már adtunk Nektek korábban. Most egy még annál is egyszerűbb, otthon pár perc alatt elkészíthető DIY tippet hoztunk így nyár végére. Az ízesített jégkockákat elég egy kancsó vízbe beledobálni és már kész is a nyári frissítő…

Jégbe zárt fűszernövények…

Azonnali és hatásos frissítő hidraltálásra vágysz? Próbáld ki a mentás jégkockákat. Nincs más teendőd, mint szedsz néhány mentalevelet, alaposan megmosod őket, jégkockatartóba teszed és berakod a fagyasztóba! Pár óra múlva már késztheted is a frissítőt! A mentaleveleken kívül használhatsz más a gyógynövényeket is. Tökéletes frissítőt készíthetsz rozmaringból, levendulából és kaporból…


  


Jégbe zárt gyümölcsök és bogyók…

Egyszerű, nagyszerű és még finom is! Az apró gyümölcsdarabokkal és bogyókkal feltuningolt jégkockák nemcsak esztétikailag kápráztatnak el, hanem ízviláguk is varázslatossá teszi frissítő italod! Ráadásul a gyümölcsös kockákat nagyszerűen használhatod koktélokban, sangriában adagolva is! Elkészítése is rendkívül egyszerű és gyors. Alapanyagként használhatsz epret, málnát, sárga- és görögdinnyét, ribizlit… 

  

Jégbe zárt virágok…

Tudtad, hogy a rózsavíz tökéletes hangulatjavító? Ezt már elődeink is tudták és több száz éve előszeretettel készítik a rózsaszirommal ízesített vizet - a tökéletes feltöltődés varázsszerét. A virágokkal színesített és ízesített jégkockákkal azonban csínnyán kell bánni. Tudnunk kell például, hogy melyik virág ehető és melyik nem. A rózsaszirom mellett nyugodtan használhatjuk jégkocka készítésre az árvácskát, a hibiszkusz és orgona virágját is…

  

A jégbe zárt csodák elkészítésének lépései

Az elkészítés menetének első lépése mindig a virág/gyógynövény/gyümölcs/bogyó elhelyezése a műanyag jégkockatartóba. A virágokat mindig fejjel/bimbóval lefelé helyezzük el. Ezután töltsük fel a tartót félig vízzel, rakjuk be a fagyasztóba – majd ha ez megszilárdul, akkor töltsük még rá vizet és ismét fagyasszuk. A második töltés után már tökéletes lesz az eredmény…

  


+ egy Tipp:

Ha szeretnéd, hogy a jégkockád víztiszta/átlátszó legyen – akkor használj hozzá desztillált vizet vagy a fagyasztás előtt forrald fel és hűtsd le a felhasználni kívánt vizet!