Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36
  • Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36
  • Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36
  • Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36
  • Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36

Fonott kosár – Bolga Pot Basket - small No.36

14 990,00 Ft

Gold Coast Baskets Fonott kosár – Bolga Pot Basket - No.36 - Limitált darabszámú, kerekded formájú, zöld-piros-barna-pink színvilágú bőrfogatyus, kézzel szőtt színes „Bolga” bevásárlókosár Afrikából.

Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

Kerekded formájú, zöld-piros-barna-pink színvilágú bőrfogatyus, kézzel szőtt színes „Bolga Pot basket kosár Afrikából.

A Bolga Pot basket kosár  - csodaszép  autentikus mintázata az afrikai ősi hagyományokat idézi. A korsót formázó fonott kosár dekoratív tárolóként használható otthonodban. 

Autentikus kézzel szőtt kosarak az észak-ghánai Bolgatanga régióban készülnek. A ghánai kézművesek vastag, szívós elefántfűből fonják ezeket a gyönyörű és tartós kosarakat. A színes bolga kosarak nagyon népszerűek világszerte. A bolga kosarak jól bírják a használatot, praktikusak, fenntarthatóak, évekig funkcionálisak és szépek maradnak. Minden kosár egyedi mintázatú, a kecskebőrrel bevont fogantyú növeli a tartósságot. Hihetetlenül stabil és sokoldalú kosár tökéletes lakberendezési  kiegészítő, növénytartó, játékkosár, húsvéti tojáskosár vagy piaci bevásárlókosár. 

Az etikus, fair trade kereskedésből származó, autentikus ghánai, fonott bevásárló kosarak természetes alapanyagból készülnek, minden darabjuk egyedi és különleges a vidám színvilágnak köszönhetően.

A szállítás során előfordul, hogy a kosarak formája megváltozik.  A kosarak ebben az esetben könnyen újra formázhatóak. Nagyon fontos, hogy a bőrfogantyúkat védjük meg, ezeket letakarva – nedvesítsük be a kosarakat és kézzel formázzuk újra, majd hagyjuk megszáradni.

Tisztítás: száraz tisztítás ajánlott!

Napfénytől védve tároljuk!

Minden megrendeléshez kosárformázási útmutató és információ jár a ghánai kosarakról.

Méret: magasság: 19 cm, fül: 6 cm,

Teljes magasság: 25 cm

Átmérő: 25 cm

Anyaga: elefántfű

További információ a méretezésről itt: Méretezés

Gold Coast Baskets

Kézzel szőtt autentikus afrikai színes kosarak

Basket.jpg Basket5.jpg Basket2.jpg Basket4.jpg

Varázslatos színkavalkád, autentikus kézműves kosarak Afrika szívéből! A fenttarthatóság és a „fair trade” – etikus és méltányos kereskedelem jegyében készült Ghánai „Bolga” kosarak mindegyike egyedi darab. A bőrfüllel kombinált különböző alakú és méretű kosarak bevásárláshoz, piacra, piknikhez, otthoni tárolásra, kaspóként is kiválóan használhatóak.

A limitált darabszámú kézzel szőtt színes „Bolga” kosarakat az észak-ghánai Bolgatanga város környékén élő őslakos emberek készítik a környéken található vadon élő elefántfűből. Az elefántfüvet az asszonyok szedik le, szárítják meg, majd ők festik és szövik belőle a kosarakat. A férfiak feladata a kecskebőr cserzése és a bőrfogantyúk elkészítése. 

Bolgatanga Észak-Ghána kézműves központja. A szövés generációk óta az ott élő emberek hagyományos mestersége. A A Bolgatanga környéki talaj nem elég termékeny a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységhez, mert a régióban rendszertelenül hullik a csapadék és általában zord az időjárás. Ennek következtében az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a kosárfonás, a bőrözés és a fazekasság óriási hagyománya van. A kosárfonás főként a nők feladatkörébe tartozik. Kiváló jövedelemkiegészítés számukra. A Ghánai szövőcsoportok küldetése az észak-ghánai emberek tisztességes megélhetésének biztosítása.

 

BOLGA36

Adatlap

Méret
magasság: 19 cm, fül: 6 cm, Teljes magasság: 25 cm Átmérő: 25 cm
Szín
zöld-piros-barna-pink
Anyag
elefántfű